Blog

Makrobiotikus LEVENDULÁS süti recept

2018.04.12 13:02

A süteményt fogyasztani nem bűn. Különösen, ha a cukrot és az egyéb allergén összetevőket is kihagyjuk belőle. Ha pedig kimondottan élettanilag hasznos anyagokat tartalmaz a megfelelő mennyiségben, akkor kimondottan ajánlott. Sőt, ha még finom is, akkor félő, hogy mire odaérünk, már csak néhány szétszórt morzsa marad a süteményes tálon.

Hozzávalók:
½ csésze            napraforgóolaj, vagy kókuszolaj      
½ csésze            rizsszirup vagy / és almasürítmény
1,5 csésze          bio teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 csésze             bio fehér tönkölyliszt
2 evőkanál          tahini   
2 teáskanál         sütőpor
¼ teáskanál        só
2 evőkanál          bio levendulavirág
2 csepp               Lavandula angustifolia illóolaj

Elkészítés:  Keverjük össze a száraz és a nedves összetevőket, paszta állagúnak kell lenni.
Osszuk  4 részre  a masszát, majd készítsünk kb. 5 cm átmérőjű hengert és egyenként becsomagolva helyezzük a hűtőbe kb. 2 órára.               
Szeleteljük fel a hengereket  8 mm széles korongokra és helyezzük sütőpapíros tepsibe. Süssük  180 C-on az egyik oldalát, majd forgassuk meg és  a másik oldalt is addig míg halvány sárga nem lesz.
Lehűlés után légmentesen tartjuk, így eláll 3 hétig.

Forrás: Eric Lechasseur: Love Eric